A Szemlétek Vízioaudiális Filmfesztivál és Művészeti Találkozó utolsó, vasárnapi napján végre mindenki megtudhatta, hogy a 41 versenyfilm közül, melyeket értékelte a zsűri, a diákzsűri illetve a közönség a legjobbnak.

A "Rejtekhely" jeligére beérkezett pályamunkák közül Klara Hajkova: Adam&Eva című animációja került ki nyertes alkotásként. A cseh hölgy ugyan nem volt itt, de díját - mely egy professzionális fényképezőgép és ehhez tartozó kellékek, illetve a hagyománnyá vált Szemlétek szobor - a szervezők már postára is adták.

A tematikai megkötést nem követő versenyfilmek közül végül a zsűri 3 díjat osztott ki, legjobb külföldi filmként Maya Zack: Mother Economy című filmjét emelte ki a zsűri. A film emellett a diákzsűri díját is kiérdemelte. Sajnos a tel aviv-i képzőművésznő sem tudott jelen lenni, így hasonló módon otthon lepi meg őt Kiss Éva tervezőművész installációja, és művészeti albumokból, technikai kellékekből álló Szemlétek csomag.
A legjobb hazai film díját Szabó Simon: Megyünk című munkája kapta, akik - Hartyándi Jenő felajánlása jóvoltából - egy nyári filmforgatásban vehetnek részt. A workshop során teljes technikai felszereltség és szakmai segítség biztosításával készítheti el a rendező új filmjét.
Legjobb animáció Gaál Fruzsina: Vízen című munkája lett, az alkotó egy professzionális LCD monitorral és egy rajzpaddal lett gazdagabb,melyek elmondása szerint hasznos kellékek munkája során.

A közönség által jutalmazott film Géczy Dávid: Hangár című filmje lett, a megjelent alkotók szintén Szemlétek csomagot kaptak, a díjat egyik szervezőnk, Tóth Barbara adta át.
A fesztivál létrehozói is kiemeltek egy alkotást, Taskovics Éva: Mérlegház című animált videófilmjét a már említett Kiss Éva által készített installációval jutalmazta csapatunk.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gratulálunk minden alkotónak és további sikeres munkát kívánunk.
SmArt Csapat


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------